top of page
Doctor%20and%20Patient%20_edited.jpg

 

Bacteriële ontsteking van het tandvlees (gingivitis) en het tandfundament (parodontitis) behoren tot de meest voorkomende ziekten in de mond. Ze worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van tandverlies vanaf de leeftijd van 40 jaar. Andere gevolgen van onbehandelde parodontitis kunnen o.a. een verhoogde incidentie van diabetes en hart en vaataandoeningen zijn. 

Samen kunnen we er iets aan doen. De moderne tandarts werkt niet meer geïsoleerd, maar zoekt steeds vaker contact met collega's (postacademisch onderwijs, studiegroepen, samenwerking en onderlinge verwijzing). Verdieping van het vak heeft ertoe geleid dat het voor een tandarts bijna niet meer mogelijk is om alle facetten van de tandheelkunde volledig te beheersen. Een aantal taken kan door samenwerking worden overgedragen aan gespecialiseerde collega's. 

Uw tandarts en de parodontoloog hebben een gemeenschappelijk doel: 

Een gezond fundament van uw gebit, gericht op behoud van een functionele dentitie.

Als team kunnen we dit bereiken. 

U bent verwezen naar de parodontoloog NVvP. Hoe gaat het nu verder?

 

Uw tandarts/mondhygiënist kan de verwijzing naar de PPIM sturen. Wij zullen dan contact opnemen met u voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf contact opnemen, stuurt u dan bij voorkeur een mail naar contact@pp-im.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen 043-3257888.

De Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Maastricht is gespecialiseerd in de behandeling van tandvleesaandoeningen

Dit betekent dat wij uitgebreide kennis hebben over het tandvlees, het kaakbot, het plaatsen van implantaten en de weefsels die uw tanden en kiezen steunen (het parodontium). Wij zijn als tandvleesspecialisten een verlengstuk van de zorg en aandacht die u in de algemene tandartspraktijk krijgt. Onze praktijk is erkend als verwijspraktijk door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

bottom of page